Er netlån dyre

Hvis du står og skal låne penge fordi du har lidt problemer med at dine indtægter ikke altid kan dække dine udgifter, så er det ikke et internet lån du skal kigge efter. Disse lån er en del dyrere end et banklån. Du har måske fundet nogle finansieringsselskaber der reklamerer med billige renter og har krav til dig som låntager du kan opfylde. Men inden du søger om lånet bør du nøje studere deres priser på lånet. Det er ikke sikkert at et lån med billige renter også er det billigste, der er nogle udgifter du bør undersøge nærmere inden du skriver under på lån dokumentet.

 

Når du skal finde den rigtige “pris” på lånet skal du kigge på deres oplysning om ÅOP. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent og i denne pris er indregnet hvad lånet vil koste i hele løbetiden inklusiv renter, gebyrer og omkostninger. Jo højere ÅOP, jo dyrere bliver lånet. Så det billige lån kan pludselig vise sig at blive det dyreste.

Generelt må man sige at netlån er dyre, det er ikke unormalt at der 4 –  5 gange så dyre som et banklån. Det kan dog lade sig gøre at finde et lån på nettet med en acceptabel pris.

Så har du i forvejen en stram økonomi hvor det ikke er ret meget  plads til ekstra udgifter bør du holde dig fra netlån og i stedet for tale med banken om et lån. Det vil være billigere for dig og du vil også kunne få lånet på bedre vilkår.

D. Af adminTDKviklån wiki