Hvem bruger netlån

Umiddelbart er det ikke en bestemt gruppe af personer der anvender netlån, men der er forskellige grupper der mere flittigt bruger bestemte former for lån. Da SMS lån kom til Danmark, var de i første omgang tiltænkt de unge mennesker mellem 18 og 25 år, der ofte lige står og mangler lidt penge. Grunden var den at disse lån skulle optages via en mobiltelefon, og da de unge er langt hurtigere til at anvende ny teknologi end de lidt ældre, var det også den gruppe man rettede sin opmærksomhed mod. SMS lånene skulle kun være små og med en kort løbetid hvilket de tildels stadig er.

Andre lån som kviklån, hurtige lån, lån let og hvad de hedder alle sammen, er forbrugslån, hvor man har mulighed for at låne helt op til 300.000,- kr. Disse lån blev primært stilet til de personer der ikke havde mulighed for at optage et almindeligt banklån. Det var personer med en lav indtægt og dem der var registreret i RKI som dårlige betalere og dem der ikke kunne stille sikkerhed for lån. Her havde finansieringsselskaberne ramt en stor gruppe og disse forbrugslån blev ret hurtigt meget populære. Der var og er stadig ikke de helt store krav til låntager. Generelt skal man bare have en fast lønindtægt.

 

Men som tiderne skifter, skifter også brugerne af netlån. I dag er det personer fra alle samfundslag der bruger netlån. En del af brugerne gør det fordi det er nemt og hurtigt, man skal ikke bruge tid på at møde i banken og man kan klare det hele hjemmefra sin computer når man selv har tid. Andre bruge netlån fordi de får afslag på banklån og ikke har andre muligheder.

D. Af adminTDKviklån wiki