Mange unge bliver registreret i RKI

Mange unge bliver registreret i RKIMange unge ender med at blive registreret i RKI (Experian) fordi de har optaget de hurtige lån på nettet. En stor del at de unge mennesker har så lidt styr på deres økonomi, at de ikke ved om de har råd til at afdrage på et lån i flere måneder eller år. Når de unge taget et netlån for første gang er det som regel et SMS lån, hvor de ofte kun kan låne 1.000 – 2.000,- kr første gang, hvilket som regel er gratis for førstegangs lånere. Det går måske fint nok med at betale pengene tilbage senest 30 dage efter, men nu har de prøvet at have lidt ekstra penge på lommen, og bliver fristet til at optaget et nyt lån.

Benytter man sig igen af et SMS lån hos samme selskab, kan man denne gang låne omkring 1.000,- kr mere end første gang. Så er de 30 dage gået og lånet skal være betalt tilbage. Men problemet er bare lige at det har man ikke råd til. Der kommer rykkerskrivelse pålagt et gebyr, der kommer sikkert flere skrivelser. Pludselig dumper der et brev ind gennem brevsprækken fra Experian (RKI) med et krav om at betale sin gæld plus diverse gebyrer og omkostninger. Nu har man slet ikke råd til at betale.

 

Man har mulighed for at indgå et forlig om en fast afdragsordning, hvilket man absolut bør gøre. Underskriver man ikke det forlig, ender man i RKI som dårlig betaler. Det giver en hel del problemer i fremtiden. Der er ingen mulighed for at få et banklån eller få kontokort til forskellige butikker.

Hele det økonomiske problem skyldes måske bare, at man gerne vil have den nye ipad som vennerne har og muligheden for at have lidt penge på lommen.

D. Af adminTDKviklån wiki