Hvor kan jeg låne penge

Hvor kan jeg låne penge? Det er nok et spørgsmål rigtig mange personer kan nikke genkendende til hvis der er dukket en uventet regning op eller noget er gået i stykker og der ikke er nok penge i kassen til at betale regningen. 

Der er flere muligheder for at få et lån, spørgsmålet er bare hvor hurtigt skal du bruge pengene, og hvor mange penge skal du bruge og til hvad skal du bruge pengene.

Dine muligheder for lån er online lån eller banklån.

Hvor kan jeg låne penge hurtigt

Du kan henvende dig i din bank, men det tager ofte lidt tid. Du kan også søge online på bankens hjemmeside uanset hvilket beløb du skal bruge. Her vil du hurtigt få svar på din ansøgning, da banken i forvejen kender dig og din økonomi og ud fra oplysningerne hurtigt kan udregne om der i din økonomi vil være luft nok til et afdrag. Med et online banklån vil du som regel have dine penge på kontoen efter et par dage. Hvis du søger om et lån hos et online finansieringsselskab, vil du normalvis også have pengene på din konto efter 1 -2 dage.

Hvor kan jeg låne penge på nettet

På nettet kan du f.eks. få lån hos Ikano bank,Vivus, L’easy lån, GE Moneybank. Er du helt ukendt med forskellige navne, kan du søge f.eks. kviklån, SMS lån, hurtige penge, online lån, og der vil komme en række selskaber frem hvor du så i fred og ro kan undersøge de forskellige selskaber og deres lånemuligheder.

Er det et lille beløb på et par tusind, kan et SMS lån måske være en mulighed for dig. Ulempen ved disse lån er dog at de er dyre i renter, gebyrer og omkostninger og skal være betalt tilbage efter senest 30 dage. Som ny kunde vil du ofte få tilbudt at låne et par tusind kroner gratis. Hvis du ikke kan undvære de penge i din økonomi i den efterfølgende måned, vil et SMS lån være udelukket.

Er det et større beløb du har brug for, skal du kigge hos andre selskaber. Du kan finde lån der strækker sig fra ca. 5.000 kr. og helt op til 300.000 kr. Hos alle selskaber vil du selv have mulighed for at vælge over hvor lang tid du vil afdrage på lånet, dog inden for en bestemt tidsperiode. Løbetiden ligger hos de fleste selskaber på maksimum 72 måneder, på de helt store lån er tidsfristen dog på 144 måneder.

For at få et lån på nettet, er der nogle krav du som kunde skal opfylde. Disse krav er dog meget enkle og bevirker at langt de fleste har muligheder for at låne penge på nettet.

Alle selskaber har et krav til din alder der kan være fra 18 – 25 år, fast indtægt og her kan kravet være fra ca. 150.000 kr. til 225.000 kr. i årsindtægt. Nogle selskaber yder ikke lån hvis din indtægt er arbejdsløshedsdagpenge, SU eller kontanthjælp. Der ud over skal du også have et dansk CPR nummer, dansk bopæl og dansk bankkonto.

Langt de fleste selskaber låner ikke penge ud hvis du er registreret i Experian (RKI) eller Debitor Registret. Er du registreret, er der ganske få selskaber der vover pelsen og låner dig penge.

Langt størsteparten af de selskaber man finde på nettet, er dog dyre bekendtskaber, da de tager en høj pris for deres lån. Du skal ikke fokusere så meget på renten, men på oplysningen om ÅOP. I denne pris er indregnet alle renter, gebyrer og omkostninger for lånet i hele løbetiden. Prisen kan således sagtens være på 25 – 30%. Så det gælder om af finde det billigste sted at låne pengene. Overordnede retninglinjer og vejledning kan du altid finde på pengepriser.dk.