Lån penge billigt

Når man skal låne penge, er der vigtigt at man ikke skal betale at for meget tilbage i form af renter, gebyrer og omkostninger.

Men det kan være noget af en jungle af finde ud af hvilket lån der er det billigste. Når man undersøger hvilket lån der er det billigste, kigger man automatisk på rentesatsen, men det er ikke den reelle pris på lånet, der er oplysningen om ÅOP der er den vigtigst.

ÅOP fortæller dig nøjagtigt hvor mange procent du skal betale for lånet i hele løbetiden, inklusiv renter, gebyrer og omkostninger.

Så et lån med en rente på 9% kan sagtens betyde at man i ÅOP skal betale f.eks. 19%, så er spørgsmålet, er det så et billigt lån.

Lån penge billigt på nettet

For at finde det billigste lån på nettet skal man regne med at bruge en del tid foran computeren til at finde og sammenligne priser hos de forskellige finansieringsselskaber. Mange selskaber reklamerer med en lav rente, men ”glemmer” at oplyse hvor meget de skal have i gebyrer og omkostninger. Når du begynder at søge efter lån, skal du først finde de selskaber hvor du kan opfylde kravene og som kan tilbyde et lån som du har behov for. Dernæst skal du vælge lånets størrelse og løbetid, først der kan du se hvad du som minimum skal betale hver måned i lånets løbebetid. Hvilken pris du reelt får, afhænger af hvilken kreditvurdering selskabet giver dig.

Vi kan lave nogle priseksempler på 50.000 kr. med en løbetid på 60 måneder og god kreditvurdering:
GE-Moneybank: Renten er fra 4,94%, ÅOP er fra 6,91%. Månedligt afdrag fra 983 kr. Du betale fra 58.980 kr tilbage.
Santander: Renten er fra 9,3%, ÅOP er fra 11,8%. Månedligt afdrag fra 1.093 kr. Du betaler fra 65.580 kr. tilbage.
Leasy: Renten er fra 9,9%, ÅOP er fra 13,63%. Månedligt afdrag fra 1.134 kr. Du betaler fra 68.000 kr tilbage.

Som man kan se på eksemplerne er der kun GE-Money bank hvor man har en chance for at få et billigt lån på 50.000 kr. De andre priser er det man normalvis kommer til at betale for et online lån.

Men er det ikke et lån på 50.000 kr. man har behov for, men kun nogle få tusind kroner, så kan et SMS lån fra måske være en mulighed. Et enkelt selskab, Vivus, tilbyder NYE kunder at de gratis kan låne 4.000 kr. hvis de er mellem 23 år og 80 år. Dette lån dog være betalt tilbage senest 30 dage efter låneaftalen er underskrevet.

Så skal man låne penge, kan det måske godt betale sig at gå en tur i banken og i sidste ende spare nogle penge, selvom det betyder at man skal oplyse hvad pengene skal bruges til og måske skal komme med et budget. Hvis du f.eks. er fordel eller fordel+ kunde i Nordea eller hos Danske Bank er ekstra, eksklusiv eller eksklusiv+ kunde kan du få lidt bedre lån end de kunder der er basiskunder. Er du ung? Så læs noget om unge og økonomi lige her: http://www.raadtilpenge.dk/da/Gode-raad/Unges-okonomi.aspx