Skal man oplyse CPR nummer ved netlån

Man kan godt forstå at der er mange der ikke er særligt begejstrede for at oplyse deres CPR nummer til alle mulige. Man skal da heller ikke smide om sig med sit personnummer, det gør ikke noget at man tænker lidt over til hvem eller hvad man udleverer det til. Men i dag hvor der er mange ting der næsten kun kan ordnes via nettet, så er man ind i mellem nødt til at oplyse sit personnummer. Heldigvis er sikkerheden da også blevet langt bedre end den var i starten af internettes start.

Nogen steder hvor man handler, og det kræves at man skal være minimum 18 år, der vil man nogen gange opleve at man skal indtaste fødselsdato, de oplysninger kan sælger generelt ikke bruge til noget, det er mere en “faldgrube” for dem der ikke er 18 år. Det er ikke altid de lige tænker sig om på det punkt.

Men drejer det sig om det offentlige, så er du nød til at oplyse dit personnummer, for at tilkendegive hvem du er.

Står du for og skal låne penge online, så er du også her nød til at oplyse dit personnummer. Finansieringsselskaberne bruger det til at søge på dig. De kan se hvis du er registreret i RKI og om de oplysninger du har givet på din ansøgning stemmer overens med folkeregistret. Og selvfølgelig bruger de det også som en “sikkerhed” for lånet. Hvis du ikke betaler, kan de altid finde dig via dit personnummer, måske med hjælp fra foged eller politi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *