Lånemuligheder

Hvilke lånemuligheder har jeg?

Når man står i en situation hvor man skal låne penge, er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Det kan være banklån, online lån eller lån fra familie og venner.

Vi modtager provision fra låneudbyderne herover, så listen skal ikke ses som uvildig.

Afhængig af hvor meget lånet skal være på, så skal man også tage stilling til om det skal være et kortfristet eller langfristet lån. Skal pengene bruges til noget bestemt eller skal det være en rent forbrugslån til f.eks. en rejse.

Men uanset hvilken grund der ligger bag et lånebehov, er lånemulighederne mange.

Lånemulighederne i en bank

Hvis du vælger at søge om lånet i din bank, kan du vælge mellem flere forskellige lånetilbud. Banken kan f.eks. tilbyde dig et billån, boliglån, byggekonto, forbrugslån eller måske en kassekredit.

Hvis du ikke står for at skulle købe ny bil, båd eller bolig, men bare vil låne penge til en rejse eller nye møbler, så et det et forbrugs- eller privatlån du har behov for. Et forbrugs- eller privatlån giver dig nogle penge på kontoen som du kan bruge til de ting du gerne vil have. Hvor lang tid du skal betale afdrag på lånet, afhænger først og fremmest af hvor meget du låner og ha råd til at afdrage. Afhængig af lånets størrelse kan det være kortfristet eller langfristet lån.

Med et kortfristet lån, betalen man lånet tilbage inden 12 måneder. Med et langfristet lån er lånets løbetid over 12 måneder.
Et det ikke et egentligt lån du har behov for, men bare gerne vil have lidt penge i baghånden, hvis du skulle falde over noget du absolut ikke kan leve uden, så vil en kassekredit på f.eks. 5.000 kr. nok være et godt valg for dig.

Du kan få kassekreditten sat ind på f.eks. din lønkonto eller vælge af få den på en separat konto. En kassekredit er gratis, forstået på den måde, at du kun betaler renter m.m, når du bruger af din kassekredit eller overtrækker din lønkonto hvis kassekreditten er tilkoblet den konto. Hvis du ikke bruger af kassekreditten, koster det ikke noget at have den.

Lånemuligheder på nettet.

På nettet kan du finde lån fra 500 kr. til 300.000 kr. Alle lån på nettet er forbrugslån, hvilket her betyder at, pengene bliver sat ind på din konto og du derefter kan bruge dem på fest og farver eller hvad du har lyst til, finansieringsselskabet spørger dig ikke om hvad du skal bruge dem til.

På nettet finder du også kort- eller langfristede lån. De lån med den korteste løbetid, kendes under navnet SMS- eller mobillån. Her kan man højst låne 6.000 kr., det kræver dog at man har haft flere lån hos det samme selskab, er det første gang man søger om lån vil man normalvis kun låne 1.000 – 2.000 kr. Ulempen ved disse lån er at der kun er en løbetid på 30 dage, enkelte selskaber tilbyder dog 45 dage, desuden er det markedets dyreste lån. Skal man bruge mere end 6.000 kr. skal man bruge et at de andre finansieringsselskaber. Mange af disse lånemuligheder bliver omtalt som kviklån. Disse lån har en løbetid på 12 – 144 måneder og du vælger selv det antal måneder der passer dig bedst.

Blandt disse lånemuligheder, har næsten alle en chance for at få et lån, da der ikke kræves sikkerhed for lånet, uanset hvor stort det er, og de krav der stilles til dig som kunde omfatter næsten ikke mere end at du skal være mellem 18 og 25 år, ikke RKI registreret og have en fast løn med en årsindtægt på mellem 150.000 og 225.000 kr. Med et lån hos et finansieringsselskab, skal du huske på at de er meget dyrere end et banklån. Prisen for et lån kan sagtens have en ÅOP på 25 – 30%. ÅOP er prisen på lånet inklusiv renter, gebyrer og omkostninger. Disse lån har dog en hurtig udbetaling af pengene normalvis kun 1 – 3 dage.

Lånemuligheder på nettet
Lånemuligheder på nettet

Santander privatlån

Et privatlån hos Santandar er ikke for alle, der er nemlig nogle forholdvis store krav til at kunne optage et lån hos Santander, de krav kan du læse lidt mere om her. Første krav er at du ikke er registeret i RKI og du skal heller ikke skylde penge til det offentlige, hvilket ikke er unormalt.

De næste punkter er nok der mange falder fra når de ansøger om lån hos Santander.

Man må ikke have udlæg i bil(er) eller ejendom som der er tilknyttet hustanden. Udover dette skal man have en indtægt på 18.000 kroner før skat som enlig forsørger, som ikke enlig forsøger skal man have en samlet indtægt på 35.000 før skat.

Alternativer:

Hvis man ikke nu er faldt for ens af deres regler, så er der gode muligheder for at optage et lån hos Santander.
Santander skriver selv på deres side at de har en konkurrencedygtig rente og når man ser på de tal de kommer med, så er renten heller ikke helt dårlig.

Man kan låne fra 10.000 til 350.000 hos Santander. Ansøgningen til et lån foregår på deres hjemmeside og alt du skal bruge et dit NemID for at ansøge. Ansøgningen er ikke bindende, så selv hvis man fortryder efter man har sendt den, så kan man sagtens det.

Svartiden på en ansøgning står der desværre ikke så meget om på deres side, så om man skal vente et par timer eller et par dage før man får svar på sin ansøgning er uvist. Men skulle man have spørgsmål kan man altid ringe til dem på hverdage.

Santander privatlån – Men hvem er Santander

Santander er ikke en af de virksomheder man høre mest om, ikke ret mange har hørt om dem. Dette skyldes at de ikke har eksisteret så længe, i Danmark. Selve firmaet bag Santander eksisteret længe, firmaet hedder Grupo Santander og havde i 2007 150 års fødselsdag, dette gør Santander og deres selskaber til nogle af de ældste banker i nogle lande.

I 2014 var Santander i gang med at opkøbe flere kendte banker som blandt andet GE Money Bank AB i Danmark , Norde og Sverige. Over flere omgange er Santander blevet udnævnt som Vesteuropas bedste bank , seneste i 2012 , hvor de blev kåret til Best Global Bank af magasinet EuroMoney.

Santander er en online bank, hvilket også betyder at man udover at kunne låne til bil, motorcykel, campignvogn, og en masse andet.

Ferratum lån

Ferratum startede i 2005 og var det første firma i EU der tilbød SMS lån.

Siden 2005 har Ferratum udviklet sig fra at være en helt ny virksomhed til at være en af de store spillere på markedet for lån.

I 2009 åbnede Ferratum en afdeling i danmark for personer i alderen 23 til 75 år og er derfor næsten for alle aldre.

Ferratum har omkring 200 ansatte med forskellige kompetencer.

Ferratum lån – Hvad tilbyder de

Alle lån optaget os Ferratum kræver at man har en mobil telefon, da man skal indtaste en pinkode ved lån.
Du vil som kunde ikke blive spurgt om hvad du skal bruge pengene til, du skal heller ikke stille sikkerhed i hverken hus, bil eller båd.

Ansøgnings processen er super nem, enten via SMS eller direkte på deres hjemmeside Ferratum.dk og du får udbetalt (efter godkendelse) indenfor 1 bank dag.

Længere nede vil du kunne se priserne hos Ferratum, men inden du ser dem så er det værd at vide at de gør meget for at undgå deres kune ender i den situation at de ikke kan betale. De anbefaler at man læser deres ”guide” med flere punkter som de mener der er vigtige at læse.

GE Money Bank

GE startede sin karriere i USA helt tilbage i 1892. GE står for General Electric, og blev grundlagt af opfinderen Thomas Alva Edison, der opfandt glødepæren. Personer der siden har været ansat i virksomheden, haralle haft mange gode ideer til innovative produkter og andet til brug i hverdagen. På baggrund af disse personer er der også opstået en bank, GE Money Bank.

GE Money Bank kom til Danmark i 1994 og kan i år fejre 20 års jubilæum. GE Money Bank tilbyder sine kunder let gennemskuelig lån som et alternativ til almindelige banker. Deres renter, gebyrer og omkostninger ligger da også i den fornuftige ende, taget i betragtning af at man ikke skal stille sikkerhed for lånet eller fortælle hvad pengene skal bruges til.

Ikano lån gør drøm til virkelighed

Drømmer du om, at du havde råd til en rejse til fjerne himmelstrøg eller til et nyt køkken, så behøver du ikke længe lade det blive ved en drøm, det kan blive til virkelighed.

Med et Ikano lån kan du realisere dine drømme.

Ikano lån tilbyder dig lån på op til 100.000 kr. hvis du søger alene, 2 personer kan låne helt op til 300.000 kr. uden at der skal stilles garanti for lånet eller nogen forklaring om hvad pengene skal bruges til.

Ikano lån hvis du søger alene

Hvis du er alene om at søge et Ikano lån, kan Ikano tilbyde dig et sololån. Med et solo lån har du mulighed for at få et lån fra 5.000 kr. til højst 100.000 kr. For at blive godkendt til et sololån, skal du ikke stille nogen form for sikkerhed for lånet, men der er dog nogle krav du skal kunne opfylde.

Du må ikke være registreret hos Experian (RKI) eller Debitor Registret for at få et Ikano lån. Der er alderskrav på 18 år. Du skal være bosat i Danmark og have dansk CPR-nummer. Du skal have fast indtægt, enten fra fast arbejde, pension eller efterløn og husstandsindkomsten skal være på minimum 225.000 kr. om året.
Med et sololån har du mulighed for frit at vælge lånets løbetid dog højst 144 måneder.

Ikano lån hvis i er to personer om lånet

Hvis i er to personer der er sammen om lånet, kan i hos Ikano lån få et familielån. Med et familielån har i mulighed for at låne fra 10.000 kr og helt op til 300.000 kr. Kravene for familielån er de samme som for et sololån, dog skal i begge kunne opfylde kravene.

Med et familielån kan i også frit vælge lånets løbetid som også her er 144 måneder.

Når man har søgt om et Ikano lån, vil der gå ca. 3 bankdage før pengene er til rådighed på kontoen. Bankdage er dage hvor banken har normal åbningstid. Søger man om Ikano lån op til en weekend eller helligdag, må man påregne lidt længere ekspeditionstid.

Leasy lån

Når man hører navnet Leasy, er der nok ingen der er i tvivl om hvad det er. Alle kender til reklamerne med Peter der kommer og installerer og han kører ikke igen før det virker.

Leasy står nok for alle som det sted hvor man kan købe hvidevarer, tv, computer, telefoner og kamera på afbetaling. Rigtig mange har også benyttet sig af at man i fred og ro hjemme i stuen kan udvælge det eller de produkter man ønsker, og så betale et fast afdrag hver måned.

Men mange er ikke klar over at Leasy er andet end hvidevarer m.m. Leasy er også et finansieringsselskab, hvor du kan låne penge til andet en køb af produkter hos Leasy. Med et Leasy lån kan du låne penge til et nyt køkken, en rejse til Spanien eller indskud til en lejlighed. Du må bruge pengene helt som som vil, Leasy stiller ingen spørgsmål om hvad de skal bruges til. Leasy lån tilbyder to forskellige former for lån, et lavrente lån og et kontant lån.

Vivus lån

Vivus er et af de nyere selskaber på det danske marked der udlåner penge til privat personer, men selskabet bag Vivus hedder 4finance har eksisteret i flere år og har udlånt millioner af kroner til flere millioner mennesker i en lang række lande i hele verdenen.

Den danske afdeling af selskabet samarbejder med flere store virksomheder, herunder Experian og debitor registeret, som begge er databaser med informationer om dårlige betalere. Vivus tilbyder gratis lån til deres nye kunder, op til 4.000 kroner første gang. Der er ingen gebyrer og ingen renter, det er helt gratis første lån, alt man skal betale tilbage er selve lånet på 4.000.

Vivus lån – Brugeroplevelsen

Vivus sætter deres brugeroplevelse højt og derfor er alle deres systemet og processer optimeret til at give deres brugere / kunder en god oplevelse, helt fra starten. Derfor kan du allerede på forsiden af deres hjemmeside, se hvor meget et lån koster i renter, gebyrer, hvad ÅOP’en er og hvornår det skal betales tilbage med store fine bogstaver.

Få et lån på Pengeautomaten

Synes du at din bank er blevet lidt for tung at danse med? Du har været kunde hos dem gennem lang tid, men de kan slet ikke se dit behov for at få et lån der kan opfylde dine ønsker.

Hænger de sig for meget i budget og rådighedsbeløb, så lån penge hvor du slipper for disse besværligheder. Få et online lån hos pengeautomaten, det nok vil kunne opfylde de fleste af dine ønsker.

Pengeautomaten tilbyder forbrugslån, du kan bruge som du vil. Uanset om lånet skal bruges til bil, rejse, bolig eller noget helt andet, så vil du ikke på noget tidspunkt blive spurgt om hvad du skal bruge lånet til og du skal heller ikke stille sikkerhed for pengene. Når du søger om lån hos pengeautomaten, har du mulighed for at kunne låne helt op til 300.000 kr.

Hvilke krav skal opfyldes hos Pengeautomaten

Pengeautomaten har som alle andre finansieringsselskaber, krav til sine kunder der skal opfyldes inden de kan gøre sig forhåbninger om at få et lån. Kravene er dog ikke særligt høje, langt de fleste har mulighed for at opfylde dem.

De har som sådan ikke et krav til din alder, du skal bare være fyldt 18 år. For at få et lån, kræves det at du har en fast indtægt, enten som fast arbejde, pension eller efterløn. Husstandsindkomsten skal være på minimum 225.000 kr. Du må ikke være registreret i Experian (tidl. RKI) eller Debitor Registret. Du skal have bopæl i Danmark, her adskiller Pengeautomaten sig dog fra langt de fleste andre finansieringsselskaber, da de også yder lån til personer der på Grønland og Færøerne.

Når du herefter beslutter dig for at søge om et lån, vil du efter ca. 15 minutter få besked om du er blevet godkendt til lånet. Når selve lånedokumentet er underskrevet og sendt retur til Pengeautomaten, vil du normalvis have pengene på kontoen efter 4 hverdage.

Du bør nok lige huske på, at selvom du kan låne et pænt stort beløb, er det vigtigt at du ikke låner mere end hvad du reelt har behov for. Lånet er dyrere end et banklån, og det vil være ærgerligt hvis du kommer i en situation hvor du ikke kan betale afdraget, og måske til sidst ender i Experian p.g.a. manglende betaling. Står du først registreret, bliver det stort set umuligt for dig at få et lån eller købe kredit og sagen kan ende i fogedretten med yderligere omkostninger for dig.