RKI

Vi anbefaler dig ikke at tage nye lån, hvis du er registreret i RKI. Nedenstående udbydere tilbyder dig lån, også hvis du er registreret i RKI. Vores bedste råd, hvis du er RKI registreret, er dog at komme ud af RKI.

Vi modtager provision fra låneudbyderne herover, så listen skal ikke ses som uvildig.

Mange unge ender med at blive registreret i RKI (Experian) fordi de har optaget de hurtige lån på nettet. En stor del at de unge mennesker har så lidt styr på deres økonomi, at de ikke ved om de har råd til at afdrage på et lån i flere måneder eller år. Når de unge taget et netlån for første gang er det som regel et SMS lån, hvor de ofte kun kan låne 1.000 – 2.000,- kr første gang, hvilket som regel er gratis for førstegangs lånere. Det går måske fint nok med at betale pengene tilbage senest 30 dage efter, men nu har de prøvet at have lidt ekstra penge på lommen, og bliver fristet til at optaget et nyt lån.

Benytter man sig igen af et SMS lån hos samme selskab, kan man denne gang låne omkring 1.000,- kr mere end første gang. Så er de 30 dage gået og lånet skal være betalt tilbage. Men problemet er bare lige at det har man ikke råd til. Der kommer rykkerskrivelse pålagt et gebyr, der kommer sikkert flere skrivelser. Pludselig dumper der et brev ind gennem brevsprækken fra Experian (RKI) med et krav om at betale sin gæld plus diverse gebyrer og omkostninger. Nu har man slet ikke råd til at betale.

Man har mulighed for at indgå et forlig om en fast afdragsordning, hvilket man absolut bør gøre. Underskriver man ikke det forlig, ender man i RKI som dårlig betaler. Det giver en hel del problemer i fremtiden. Der er ingen mulighed for at få et banklån eller få kontokort til forskellige butikker.

Hele det økonomiske problem skyldes måske bare, at man gerne vil have den nye ipad som vennerne har og muligheden for at have lidt penge på lommen.

Undgå at blive RKI registreret

Danskerne har været gennem nogle hårde år på grund af finanskrisen og de er desværre ikke slut endnu. For mange personer har det betydet at de har fået en stram økonomi, enten fordi de er blevet arbejdsløse og endt på dagpenge eller kontanthjælp. For mange har det været nødvendigt at optage de hurtige netlån eller at købe på kredit. På et tidspunkt bliver disse ekstra udgifter for meget for økonomien, man bliver nedtrykt og stresset over ikke at have penge nok. Mange opgiver desværre at betale deres gæld og ender til sidst i RKI, eller værre, de må gå fra hus og hjem. Men inden det sker, så gør et forsøg på at få styr på din gæld.

Kan du ikke betale de afdrag du har hos de forskellige kreditorer, så tag kontakt til dem. Langt de fleste vil være villige til at få en aftale med dig som du har råd til at betale, frem for at skulle gennem en procedure med fogedretten. Enkelte vil måske endda give dig henstand i nogle måneder så du kan få lidt styr på din økonomi.

Det værste du kan gøre er selvfølgelig helt undlade at betale eller tage kontakt til dine kreditorer. De vil nemlig til sidst være nød til at få en advokat til at forsøge at inddrive deres penge, og det vil sige at du skal i fogedretten og bliver registreret i RKI som dårlig betaler. De ekstra udgifter det koster, kommer du også til at betale. Og står du først i RKI så bliver dine muligheder for et lån eller kreditkøb fremover, lang mere svært og måske umuligt.

Undgå at blive RKI registreret
Undgå at blive RKI registreret

Er en RKI registrering en fordel

Om det er en fordel at være registreret som dårlig betaler, afhænger nok at hvordan man ser på det. Der findes nok ingen mennesker der klapper i deres hænder af glæde når de ender i registeret som dårlige betalere og der er nok heller ikke nogen der går rundt og fortæller andre folk at man er blevet registreret. Det er meget privat, måske også lidt flovet, så det beholder man for sig selv. Men ser man rigtigt på det, så er det faktisk en fordel at være registreret.

Fordelen er den, at så har man ingen chancer for at skabe yderligere gæld og få endnu større økonomiske problemer.

Hvis man skal låne penge i banken, købe på kredit eller optage et netlån, så er der meget få chancer for at det lykkes at få et lån, netop fordi man er registreret. Der er selvfølgelig også undtagelser. Nogle af de finansieringsselskaber man finder på nettet, er villige til at låne penge ud selvom man står registreret.

Man skal dog være opmærksom på at disse lån er meget dyre netop fordi finansieringsselskabet løber en meget stor risiko for at do også miste deres penge. Har man fundet et selskab der vil låne penge ud, så skal man ikke regne med at man kan få lov til at låne flere hundrede tusind kroner, men det vil være muligt at få et lån på mellem 25.000 – 50.000 kr. eller de helt små SMSlån på maksimum 6.000 kr.

Så jo, det er en fordel at være registreret.

33% af de unge har kæmpegæld

På grund af, at bankerne er blevet meget forsigtige med at låne penge ud til personer med en lav indtægt, unge eller til personer der er registreret i RKI, så har finansieringsselskaberne på nettet fået kronede dage. Der er sket en stor stigning i udlån, trods at det er en del dyre at finansiere et netlån frem for et banklån. Men folk tager disse lån enten på grund af at de har fået afslag i banken eller bare fordi det er meget nemt at få disse lån.

Men disse hurtige lån bliver desværre flittigt brugt af de unge mellem 18 – 25 år. Det starter med et lille lån, f.eks. et SMS lån, da man lige mangler lidt penge til week-enden. For mange bliver det ret hurtigt til flere mindre forbrugslån hos flere forskellige finansieringsselskaber. Der er jo rigtigt rart at have penge på lommen til forskellige indkøb. Men rigtig mange mister desværre også overblikket over hvor mange penge de egentlig skylder væk. De har en stor udgift hver måned til de forskellige afdrag. Denne udgift har de slet ikke råd til at betale ud af deres indkomst.

Men problemet er større en hvad man umiddelbart tror. Hver 3. af de unge mellem 18 og 25 år, har en stor gæld til forbrugslån på nettet. Gennemsnitligt svarer det til at de hver har en gæld på 33.000,- kr. Men rigtig mange har desværre ikke et overblik over hvor stor deres gæld egentlig er.

Det er nemt at få et lån på nettet, da der generelt ikke stilles nogle større krav til indtægt, og de er ikke interesseret i hvad man har af udgifter eller om man reelt har råd til at betale af på et lån.

Derfor er det vigtigt at du tænker dig godt om inden du søger et netlån.