Quicklån

Små hurtige lån er blevet rigtig populære.

Vi modtager provision fra låneudbyderne herover, så listen skal ikke ses som uvildig.

Det smarte ved quicklån er, at det er små lån man kan tage hvis man står og mangler lidt penge og skal bruge dem hurtigt.

Det kan godt være svært, at snakke med banken hvis man står og mangler lidt penge, som skal bruges hurtigt. Så er det ofte en fordel, at overveje andre muligheder.

Det kan være, at man har fundet et par nye sko man bare må eje eller der kommer en regning man ikke havde regnet med og først har råd til, at betale måneden efter.

Så er det smart, at kunne foretage et quick lån og få pengene med det samme.

Sådan fungerer et quicklån

Der er selvfølgelig lidt forskel på hvordan de forskellige quick lån fungere alt efter hvilket man vælger. Men oftest er det nogenlunde den samme fremgangsmåde. Det starter med, at man ansøger om lånet. Når man ansøger om lånet skal man også tilkendegive hvor stort et beløb man vil låne og ofte også over hvor lang tid man vil betale lånet tilbage. Selve ansøgningen skal normalt udfyldes på internettet og så får man besked indenfor ganske få dage. Hvis man bliver godkendt vil penge blive overført til ens konto indenfor ganske få dage.

Det er selvfølgelig vigtigt, at man bagefter sørger for, at få betalt af på sit quick lån. Ellers vil der ofte komme endnu flere renter på lånet og det kan ende med, at blive rigtig dyrt.

Fordele og ulemper ved quicklån

Ligesom så mange andre ting er der både fordele og ulemper ved quicklån. Fordelen ved quicklån er helt klart, at det er nemt. Det kræver ikke meget tid, at ansøge om et quick lån og man vil normalt have pengene hurtigt. Én anden fordel ved quick lån er også, at der ikke er behov for, at man stiller sikkerhed. Det betyder, at man kan få quick lånet selvom man ikke har et hus med friværdi eller andet, at stille sikkerhed i. Ulempen ved quicklån er dog, at renten ofte er noget højere end på andre lån. Eftersom der ikke skal stilles sikkerhed løber udbyderen en større risiko og kræver derfor også en højere rente.

Quick lån via SMS

Der er også mulighed for, at man kan få et quick lån via SMS. Så bliver det bare næsten ikke lettere. Det er ofte kun et meget lille beløb man kan låne via SMS (under 5.000 kroner), men det er ufatteligt let og så kan man gøre det på farten. Det vil sige, at man ikke nødvendigvis skal være hjemme for, at kunne få et lån. Alt man skal gøre bruge er én mobiltelefon.

Små hurtige lån er blevet rigtig populære
Små hurtige lån er blevet rigtig populære

Skal man oplyse CPR nummer ved quicklån

Man kan godt forstå at der er mange der ikke er særligt begejstrede for at oplyse deres CPR nummer til alle mulige. Man skal da heller ikke smide om sig med sit personnummer, det gør ikke noget at man tænker lidt over til hvem eller hvad man udleverer det til. Men i dag hvor der er mange ting der næsten kun kan ordnes via nettet, så er man ind i mellem nødt til at oplyse sit personnummer. Heldigvis er sikkerheden da også blevet langt bedre end den var i starten af internettes start.

Nogen steder hvor man handler, og det kræves at man skal være minimum 18 år, der vil man nogen gange opleve at man skal indtaste fødselsdato, de oplysninger kan sælger generelt ikke bruge til noget, det er mere en “faldgrube” for dem der ikke er 18 år. Det er ikke altid de lige tænker sig om på det punkt.

Men drejer det sig om det offentlige, så er du nød til at oplyse dit personnummer, for at tilkendegive hvem du er.

Står du for og skal låne penge online, så er du også her nød til at oplyse dit personnummer. Finansieringsselskaberne bruger det til at søge på dig. De kan se hvis du er registreret i RKI og om de oplysninger du har givet på din ansøgning stemmer overens med folkeregistret. Og selvfølgelig bruger de det også som en “sikkerhed” for lånet. Hvis du ikke betaler, kan de altid finde dig via dit personnummer, måske med hjælp fra foged eller politi.

Bør jeg låne penge til min rejse

Skal man ud og rejse men ikke har nok penge, så burde man nok slet ikke tage afsted. Men det er selvfølgelig dejligt at komme ud og opleve noget nyt, men med et dyrt online lån så kan oplevelsen måske godt glide lidt i baggrunden fordi man i lang tid efter skal betale dyre afdrag og have en stram økonomi. Det bedste vil være at man venter med den rejse indtil man har sparet sammen til både rejse og lommepenge. Skal man absolut afsted, bør man få et forbrugslån i banken, det vil være langt det billigste.

Men det er jo ikke alle der kan få et banklån, det skyldes ofte at indtægten er lige lille nok til at kunne rumme et afdrag på et lån og hele rådighedsbeløbet vil derved blive presset lidt for meget. Men desværre ser man så ofte, at når der er givet afslag i banken så søger folk om et lån på nettet. I grove træk kan man sige at alle har mulighed for et online lån, der er ikke de helt store krav til indtægten. Hos en del finansieringsselskaber skal man kun have omkring 100.000 kr om året før skat, og selv med den lille indtægt kan man låne 30 -40.000 kr.

Med et større online lån skal du være opmærksom på at du næsten kommer til at betale det dobbelte tilbage af hvad du oprindeligt lånte. Det er ikke sikkert at finansieringsselskabet har en høj rente på lånet, men udgifterne til gebyrer og diverse omkostninger er til gengæld meget høje så du ender med en ÅOP på omkring 28 – 30%.

Kan du ikke få lån i din bank

Det er for langt de fleste mennesker meget ubehageligt at mangle penge, specielt hvis man i forvejen har en økonomi der ikke tillader at der kommer alt for mange uforudsete udgifter. For nogle kan det betyde at de er tvunget til at optage et lån for at få enderne til at hænge sammen. Men en del har ikke mulighed for at kunne få godkendelse til et banklån, netop fordi banken vurderer at deres økonomi ikke tillader en fast ekstra udgift hver måned til et lån. Tilbage er familie, venner eller et online lån.

Et online lå kan langt de flest få. De krav der stilles, kan de fleste opfylde. Man skal have en fast indtægt. Der er forskel på hvor stor din indtægt skal være. Hvis det er mindre beløb du skal bruge, vil en indtægt på ca. 150.000 kr om året før skat være det normale. Skal du der i mod bruge et stort beløb på omkring 75.000 til 300.000 kr skal din husstands indtægt være på minimum 250.000 kr før skat. Til lån af den størrelse skal man dog være 2 personer om lånet.

Hvem bruger quicklån?

Umiddelbart er det ikke en bestemt gruppe af personer der anvender quick lån, men der er forskellige grupper der mere flittigt bruger bestemte former for lån. Da SMS lån kom til Danmark, var de i første omgang tiltænkt de unge mennesker mellem 18 og 25 år, der ofte lige står og mangler lidt penge. Grunden var den at disse lån skulle optages via en mobiltelefon, og da de unge er langt hurtigere til at anvende ny teknologi end de lidt ældre, var det også den gruppe man rettede sin opmærksomhed mod. SMS lånene skulle kun være små og med en kort løbetid hvilket de tildels stadig er.

Andre lån som kviklån, hurtige lån, lån let og hvad de hedder alle sammen, er forbrugslån, hvor man har mulighed for at låne helt op til 300.000,- kr. Disse lån blev primært stilet til de personer der ikke havde mulighed for at optage et almindeligt banklån. Det var personer med en lav indtægt og dem der var registreret i RKI som dårlige betalere og dem der ikke kunne stille sikkerhed for lån. Her havde finansieringsselskaberne ramt en stor gruppe og disse forbrugslån blev ret hurtigt meget populære. Der var og er stadig ikke de helt store krav til låntager. Generelt skal man bare have en fast lønindtægt.

Men som tiderne skifter, skifter også brugerne af quicklån. I dag er det personer fra alle samfundslag der bruger quick lån. En del af brugerne gør det fordi det er nemt og hurtigt, man skal ikke bruge tid på at møde i banken og man kan klare det hele hjemmefra sin computer når man selv har tid. Andre bruge quick lån fordi de får afslag på banklån og ikke har andre muligheder.

Kan jeg låne til hvad jeg vil

Generelt kan man godt sige, at du kan låne penge til lige hvad du har lyst til. Om du ønsker at låne til fornyelser af hjemmet, rejser eller bare til fornøjelse, afhænger mest af hvor du vil låne pengene. Vil du have et banklån, er det ikke altid man kan få et lån, da bankerne er blevet meget forsigtige med at yde lån. Bankerne vil gerne have sikkerhed for deres penge, men det er langtfra alle der har mulighed for det. Økonomien spiller selvfølgelig også en stor rolle, så har du en lav indtægt, er det nok usandsynligt at du vil kunne få et lån.

Men du har dog mulighed for at få et lån, som sikkert kan opfylde de fleste af de ønsker du har. Men det er desværre også et dyrere lån, end det du vil kunne få i en bank. Du har mulighed for at optage et onlinelån, hvor du kan låne helt op til 300.000,- kr,: De er dog et lille problem, hvis du ønsker et beløb der er større end 50 – 75.000,- kr. Finansieringsselskaberne ønsker at der er to personer om lånet, og det er jo ikke altid at man har en partner der kan eller vil være medunderskriver på låneaftalen.