Lånemuligheder

Hvilke lånemuligheder har jeg?

Når man står i en situation hvor man skal låne penge, er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Det kan være banklån, online lån eller lån fra familie og venner.

Afhængig af hvor meget lånet skal være på, så skal man også tage stilling til om det skal være et kortfristet eller langfristet lån. Skal pengene bruges til noget bestemt eller skal det være en rent forbrugslån til f.eks. en rejse.

Men uanset hvilken grund der ligger bag et lånebehov, er lånemulighederne mange.

Lånemulighederne i en bank

Hvis du vælger at søge om lånet i din bank, kan du vælge mellem flere forskellige lånetilbud. Banken kan f.eks. tilbyde dig et billån, boliglån, byggekonto, forbrugslån eller måske en kassekredit.

Hvis du ikke står for at skulle købe ny bil, båd eller bolig, men bare vil låne penge til en rejse eller nye møbler, så et det et forbrugs- eller privatlån du har behov for. Et forbrugs- eller privatlån giver dig nogle penge på kontoen som du kan bruge til de ting du gerne vil have. Hvor lang tid du skal betale afdrag på lånet, afhænger først og fremmest af hvor meget du låner og ha råd til at afdrage. Afhængig af lånets størrelse kan det være kortfristet eller langfristet lån.

Med et kortfristet lån, betalen man lånet tilbage inden 12 måneder. Med et langfristet lån er lånets løbetid over 12 måneder.
Et det ikke et egentligt lån du har behov for, men bare gerne vil have lidt penge i baghånden, hvis du skulle falde over noget du absolut ikke kan leve uden, så vil en kassekredit på f.eks. 5.000 kr. nok være et godt valg for dig.

Du kan få kassekreditten sat ind på f.eks. din lønkonto eller vælge af få den på en separat konto. En kassekredit er gratis, forstået på den måde, at du kun betaler renter m.m, når du bruger af din kassekredit eller overtrækker din lønkonto hvis kassekreditten er tilkoblet den konto. Hvis du ikke bruger af kassekreditten, koster det ikke noget at have den.

Lånemuligheder på nettet.

På nettet kan du finde lån fra 500 kr. til 300.000 kr. Alle lån på nettet er forbrugslån, hvilket her betyder at, pengene bliver sat ind på din konto og du derefter kan bruge dem på fest og farver eller hvad du har lyst til, finansieringsselskabet spørger dig ikke om hvad du skal bruge dem til.

På nettet finder du også kort- eller langfristede lån. De lån med den korteste løbetid, kendes under navnet SMS- eller mobillån. Her kan man højst låne 6.000 kr., det kræver dog at man har haft flere lån hos det samme selskab, er det første gang man søger om lån vil man normalvis kun låne 1.000 – 2.000 kr. Ulempen ved disse lån er at der kun er en løbetid på 30 dage, enkelte selskaber tilbyder dog 45 dage, desuden er det markedets dyreste lån. Skal man bruge mere end 6.000 kr. skal man bruge et at de andre finansieringsselskaber. Mange af disse lånemuligheder bliver omtalt som kviklån. Disse lån har en løbetid på 12 – 144 måneder og du vælger selv det antal måneder der passer dig bedst.

Blandt disse lånemuligheder, har næsten alle en chance for at få et lån, da der ikke kræves sikkerhed for lånet, uanset hvor stort det er, og de krav der stilles til dig som kunde omfatter næsten ikke mere end at du skal være mellem 18 og 25 år, ikke RKI registreret og have en fast løn med en årsindtægt på mellem 150.000 og 225.000 kr. Med et lån hos et finansieringsselskab, skal du huske på at de er meget dyrere end et banklån. Prisen for et lån kan sagtens have en ÅOP på 25 – 30%. ÅOP er prisen på lånet inklusiv renter, gebyrer og omkostninger. Disse lån har dog en hurtig udbetaling af pengene normalvis kun 1 – 3 dage. Jyske Bank har udviklet et værktøj hvor du kan beregne hvor meget du kan låne. Se mere på det værktøj lige her: http://www.jyskebank.dk/produkter/laan/regnlaan