Kigger du på en brugt eller ny bil?   

Med tiden ændrer behovet for transportmiddel sig. Nogen skal købe deres første bil, mens andre ønsker at købe bil nummer to. Der er mange muligheder, når man skal til at ny købe bil. Først og fremmest er der mange forskellige biler at vælge imellem, og derudover er der flere måder at købe bilen på. Det er dog de færreste, der har råd til at købe en splinterny bil kontant, mens der er flere, der har råd til at købe en ældre, brugt bil kontant. Læs de gode råd til, hvordan man kan finansiere køb af bil her.

Lån til den nye bil

Når man skal købe en ny bil, kan den bedste løsning være at finansiere bilen med et lån. En ny bil kan nemlig koste rigtig mange penge, og det er langt fra alle, der har flere hundrede tusind at smide i en bil. Der findes mange måder at låne penge på, men når det gælder billån, tager man ofte lånet i en fysisk eller online bank. Der findes dog et hav af forskellige banker, der hver især tilbyder forskellige lån. Det kan derfor være en god idé at benytte en billån sammenligningsportal, så man kan sammenligne en lang række banker, inden man beslutter sig for det endelige billån. Sammenligningsportalen viser de forskellige banker, der tilbyder et billån. Derudover fremgår det også, hvor meget man som minimum og maksimum kan låne hos den enkelte bank, hvor lang tilbagebetalingsperioden kan spænde mellem samt renten. På den måde kan man nemt og hurtigt få et godt overblik over de forskellige banker og billån.

Køb eller lån til en brugt bil

Det er også muligt at købe og låne til en brugt bil, som ofte er noget billigere end en fabriksny bil. Det kan både være en brugt bil, der har kørt en del kilometer, men det kan også være en nyere bil – som eksempelvis en demobil. En demobil er en bil, som bilforhandleren har brugt til at demonstrere bilen. En demobil er kun blevet brugt af bilforhandlerens kunder meget kortvarigt, og derfor har sådanne biler ofte ikke kørt særligt langt. Men man kan stadig opnå en væsentlig besparelse, selvom bilen eksempelvis kun har kørt 5.000 kilometer. Selvom man ikke køber en splinterny bil, vil de fleste banker gerne låne penge til en brugt bil.

Det skal man være opmærksom på

Når man skal optage et billån, er der nogle ting, man bør være opmærksom på, inden man optager lånet. På den måde oplever man ingen trælse overraskelser senere hen. Når man optager et lån, koster det hos nogle banker penge at optage det. Det kaldes i de fleste tilfælde oprettelsesgebyr eller lånegebyr. Man skal også altid holde øje med lånets ÅOP, der betyder lånets årlige omkostninger i procent. ÅOP opgøres som en procentdel af lånebeløbet og dækker altså over de samlede udgifter, der følger med lånet. Når man skal låne til en bil, er renten desuden ofte variabel. Det betyder, at renten følger markedsrenten, som i perioder svinger. I nogle perioder er det en fordel, mens det er i andre perioder ikke er det.

Kigger du på en brugt eller ny bil?
Kigger du på en brugt eller ny bil?

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.